18 June 2013

Jemaah =)

Assalamualaikum =)



Dah sebulan lebih aku tolong ayah aku jage kedai..blh kate hari2 aku akn solat dgn Masjid Jamek..yelah nak blk rumh jauh kot..aku terbiasa solat sendiri..kadang kalau smpat aku brjemaah..satu hari tu..lpas aku solat asar dgn kakak..penjual minyak wngi dpn msjid tego..dia tanya..knp aku tak brjemaah asar tadi.aku jujur jela kdai ramai orng jadi aku bz..dia pesan kat aku dengan kakak aku yg tggalkn duniawi sekejap untk Allah..taklama kate die..pahala byk lagi tu..masa tu aku sentap sgt2..tapi kata2 die btol..Alhamdullilah mgkin Allah kirim dia untk bagi aku ptunjuk dan jalan yg lbh baik =)

Moment nak pegi solat jemaah sgt lain..masa tu ramai orng brpusu2 pegi msjid..brkumpul..tegur2..masa dh aminkn doa..kite brsalaman..seronok sgt..lama2 kte jadi rapat dgn ahli jemaah lain..Alhamdulillah..buat mse ni aku tak jemaah untk solat lima wktu..apepun aku akn cuba untk jadi lbh baik..InsyaAllah ..kalau korang nk tau jemaah wktu subuh dan isya sgt besar ganjaran die..ape ye?nanti aku cerita lagi k =)

p/s:post kali ni bukan lh aku nk show off yg aku ni alim ke ape..cuma nk cerita pngalaman brjemaah kat korang..

Lots of Love,

No comments:

Post a Comment